واکسیناسیون روتاویروس از امروز، ۱۳ آذر ماه، به برنامه سراسری ایمن‌سازی کشور اضافه شد. این اقدام به منظور محافظت از کودکان در برابر بیماری اسهال شدید و کاهش نیاز به بستری در بیمارستان‌ها صورت گرفته است.

آغاز واکسیناسیون روتاویروس در کشور برای جلوگیری از اسهال شدید و بستری کودکان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، واکسن روتاویروس پس از گذشت ۱۰ سال از تصویب آن برای ورود به برنامه واکسیناسیون ملی، از اواخر سال گذشته وارد بازار شد و اکنون پس از تامین و خریداری واکسن‌ها، امکان انجام واکسیناسیون سراسری فراهم گردیده است. علاوه بر واردات واکسن، شرکت‌های داخلی نیز به دنبال تولید این واکسن‌ها هستند.

اجرای تدریجی این طرح کشوری از اوایل امسال آغاز شده و واکسن پنوموکوک نخست در استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور به مرحله اجرا درآمد. امروز، آیین نمادین تزریق واکسن روتاویروس در یکی از مراکز بهداشت غرب تهران با حضور مسئولان وزارت بهداشت برگزار شد.

کاهش بیماری‌های اسهال شدید و مرگ و میر کودکان

طبق پیش‌بینی‌های وزارت بهداشت، واکسیناسیون روتاویروس می‌تواند سالانه از ابتلا به حداقل ۱۰ هزار مورد بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری کرده و مرگ و میر ناشی از این بیماری را کاهش دهد. علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، تأکید کرد که واکسن‌های مورد نیاز برای اجرای کامل این طرح تامین شده‌اند و مراکز بهداشت در سراسر کشور طبق برنامه زمان‌بندی شده می‌توانند واکسیناسیون کودکان را انجام دهند.

تزریق واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک

واکسن روتاویروس به کودکان در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود. همچنین واکسن پنوموکوک، که از اوایل امسال در برنامه واکسیناسیون قرار گرفت، در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق خواهد شد. طبق آمار وزارت بهداشت، تزریق این دو واکسن می‌تواند سالانه از وقوع ۱۵۰۰ مرگ ناشی از بیماری‌های مرتبط با پنوموکوک و ۱۰ هزار مورد اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری کند.

این اقدامات بخشی از تلاش‌های وزارت بهداشت برای کاهش بیماری‌های واگیردار و بهبود سلامت عمومی کودکان در سراسر کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha